30-04-08

Een wijze tekst

Een wijze tekst

tekst gevonden in een oude kerk van Baltimore , gedateerd 1692

Wees kalm , temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen . Sta op goede voet met andere mensen zonder jezelf geweld aan te  doen , zeg je waarheid rustig en duidlijk en luister naar anderen : ook zij vertellen hun verhaal .

Mijd luidruchtige en agressieve mensen ; zij belasten de geest . Wanneer je je met anderen vergelijkt zou je ijdel en berbitterd kunnnen worden want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zij dan jezelf .

Geniet zowel van wat je bereikt als van je plannen . Blijf belangstelling houden voor je eigen werk  , hoe nederig het ook moge zijn ; het is een werkelijk bezit in de veranderlijke fortuin van de tijd .

Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen , want de wereld is vol bedrog . Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd ; veel mensen streven hoge idealen na en overal is het leven vol heldendom . Wees jezelf . Veins vooral geen genegenheid . Maar wees evenmin cynisch over de liefde want bij alle dorheid is zij eeuwig als het gras .

Volg de loop der jaren met gratie ; verlang niet naar een tijd die achter je ligt . Kweek geestkracht om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn , maar verdriet jezelf niet met spookbeelden . Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren . Leg jezelf een gezonde discipline op , maar wees daarbij lief voor jezelf . Je bent een kind van het heelal , niet minder dan de bomen en de sterren , je hebt het recht hier te zijn en al is het je al of niet duidelijk , toch ontvouwt het heelal zoals het zich ontvouwt en zo is het goed .

Heb daarom vrede met God , hoe je ook denkt dat hij moge zijn , houdt vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven . Met al zijn klattergoud , somberheid en vervlogen dromen , is dit nog steeds een prachitge wereld ; Wees voorzichtig , streef naar geluk .

spiraaltrap

10:55 Gepost door ღVurigღHartღ in Inspirerend voor je Ziel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.